Москва заплаши да блокира Twitter

Над Twitter надвисна заплаха отново да бъде блокиран, но този път в Русия. Говорителят на руската комисия по надзор на съобщенията (Роскомнадзор) Вадимий Ампелонский потвърди тази информация в ефира на радио „Эхо Москвы“, предава ИТАР ТАСС.

 

Достъпът до социалната мрежа може да бъде забранен, защото не изпълнява изискванията на комисията и на главната прокуратура да „отстрани екстремисткия контингент“, допълни още Ампелонский.

Той коментира, че на 26 февруари Twitter е блокирал акаунт на руски език, който разпространявал информация за ситуацията в Сирия. От този акаунт са били публикувани снимки на екзекуции и трупове. Блокирането на сайта е последното действие на социалната мрежа, извършено по искане на руските надзорни органи. В повечето случаи микроблог услугата обаче отказва да изтрива туитове по молба на руските власти, категорични са чиновниците.

„За няколко минути можем да блокираме Twitter или Facebook в Русия“, коментира зам.-председателят на надзорния орган по съобщенията Максим Ксензов в интервю за руското издание „Известия“ и допълни, че не вижда големи рискове от забраната.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови