Фалирал кърджалийски милионер иска убежище в Русия

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Петър Косев, който се обяви за първия кърджалийски милионер, днес мизерства и не може да си плати тока. На свикана от него пресконференция Косев съобщи намерението си да поиска политическо убежище в Русия, тъй като смятал бившия СССР за своя втора родина. 

По думите му, спрямо него и семейството му бил извършен геноцид в годините на прехода. От проспериращ бизнесмен в началото на 90-те, към днешна дата натурализираният кърджалиец бил докаран до просешка тояга и невъзможност дори да си плати тока.

 

Според Косев, организирана престъпна група, начело с известен магистрат му иззела печелившия бизнес със спиртни напитки, който развивал успешно в Пазарджик. Също така в атаката срещу него и семейството му били замесени и висши полицаи.

«24 години водя борба срещу мафията. Сезирал съм толкова много пъти прокуратурата. Отделно съм завел дела, но явно престъпността се е сляла с държавата“, коментира бившият милионер. Като причина за краха си, той изтъква, че явно е настъпил нечии интереси в алкохолния бизнес. В неравната битка Петър Косев загубил здравето си и близки хора, които се споминали.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови