Съдът спря рекета в Слънчев бряг

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Нов скандал избухна между ръководството на „Слънчев бряг АД и Съюза на собствениците в курорта,този път заради таксите за преминаване през туристическия комплекс.

Окръжна прокуратура Бургас разпореди премахване на пропускателния режим в Слънчев бряг.

Според  постановлението, дружеството „Слънчев бряг“ АД няма право да събира такси за преминаване в зона „Слънчев бряг – изток“. Планираното въвеждане на пропускателен режим и такси от 1 юни 2014 г. е незаконно.Съюзът на собствениците в Слънчев бряг уведомява всички хотелиери, собственици на заведения и магазини, че не трябва да заплащат за влизането на превозни средства в курорта. Разпореждането на бургаската прокуратура идва само дни, след като от „Слънчев бряг“ АД обявиха, че въвеждат специален режим за сигурността в курорта. Той предвиждаше от 1 юни движението на автомобили в комплекса да бъде ограничено. На подходите към курорта трябваше да има осем пункта с камери. През тях трябваше да преминават автомобили за зареждане на магазини и хотели, но само в определени часове на деня – обикновено сутрин.

„Пропускателен режим в Слънчев бряг няма от 3 години. Говорим за контролен режим. Става въпрос за ред, който регламентира престоят и дейността на търговските обекти, такситата, файтоните, режима на снабдяване на хотели и заведения и др. Ние сме собственици на инфраструктурата и е нормално да я експлоатираме. Дружеството има разходи, които трябва да бъдат покривани. „-коментира изпълнителният директор на АД-то Златко Димитров.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови