Какво спечели Бургас от Орешарски

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Предизборният правителствен рейд донесе отличен пиар на БСП,която избра Бургас като герберска община,на която щедро развърза държавната кесия.

Кабинетът проведе изнесено заседание в Бургас и отпусна близо 11 млн. лв. за пътни ремонти в региона и укрепване на църквата "Св. св. Кирил и Методий". 

С изнесените заседания на Министерския съвет имаме още една възможност да видим проблемите на съответните региони, каза премиерът Пламен Орешарски.

Министрите отпуснаха допълнително 9 милиона лева за изграждане и рехабилитация на републикански пътища в Бургаско, съобщи вицепремиерът Даниела Бобева.

Парите ще бъдат използвани за отсечките Българово - Камено, Камено - Братово, Дебелт - Тръстиково - Полски извор, Горно Езерово - Братово. Това са общо около 50 километра.

Бобева каза, че с рехабилитацията на четирите отсечки ще се постигнат три неща. На първо място ще се намали трафика през сезона. Втората цел е свързана със сертификата на инвеститора "Лукойл Нефтохим" и нуждата от добри пътища. На трето място вицепремиерът акцентира на пътните инциденти, като с рехабилитацията тя се надява те да намалеят.

Правителството планира ремонта на още 6 отсечки по направлението Бургас - Слънчев бряг, чиято дължина е около 56 км. Индикативната им стойност е 18,3 млн. евро. В момента се разработват параметрите с Европейската инвестиционна банка. Предвижда се договорът да бъде подписан през втората половина на тази година.

 Кабинетът отпусна и 1,8 милиона лева за ремонт на църквата "Свети Свети Кирил и Методий" в Бургас. През 2011 г. храмът се напука, след като в района му започна изграждане на голям подземен паркинг. Парите са необходими за укрепване на храма.

Правителството осигури терен и за строителството на дългоочакваната многофункционалната зала "Арена Бургас".

 Министърът на образованието Анелия Клисарова обяви, че в морския град ще бъде открит факултет по здравни грижи и обществено здравеопазване. Той ще е към университета "Професор д-р Асен Златаров".

Рамо за древен СПА град даде културният министър Петър Стоянович. Той лично се ангажира с уреждането на собствеността върху земята на легендарните римски терми в Бургас.Община Бургас разработва проект за възстановяване на "Аква Калиде", който ще кандидатства по Норвежката програма. За целта обаче земята под разкопките трябва да е с уредена собственост.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови