Борецът срещу чужди дипломати с обвинение в хулиганство

Прокуратурата внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров заради инцидента на летище Варна. Сидеров е обвинен, за това че на 6 януари 2014 г. на борда на полет, изпълняващ маршрут София - Варна и на летище - Варна, в условия на продължавано престъпление, е извършил три деяния, осъществяващи състав на едно и също престъпление. 

Според държавното обвинение, лидерът на "Атака" е осъществил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Те се отличават с изключителен цинизъм и дързост, както и със съпротива срещу орган на властта: 

С хулиганското си поведение Сидеров предизвикал скандал и отправил обидни реплики към френския дипломат Стефани Дюмортие

При извозване на пътниците от борда на самолета до летищния терминал Волен Сидеров е предизвикал скандал с един от пътниците - Димитър Бахнев. Крещял му е, блъскал го и се е опитал да го ритне и удари

В зоната на летищния терминал и на паркинга на летището Сидеров е продължил да се държи непристойно. Крещял, отправял обидни реплики и квалификации към органите на полицията.

Лидерът на "Атака" е оказал съпротива срещу служителите на Трето РПУ-Варна  Милен Кателиев и Недко Недев, които са изпълнявали задълженията си по опазване на обществения ред. 

Освен това срещу Сидеров е повдигнато и обвинение, че е причинил на изпълняващия служебните си задължения полицай Костадин Колев лека телесна повреда в областта на лявата скула, като му нанесъл удар с юмрук. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови