Македония се дърпа, не иска в Русия

Сръбска и македонска групи във Facebook призовават руския президент Владимир Путин да включи Сърбия и Македония към Русия. „ФБ Референдум – Путине, анексирай и Сърбия” събра за няколко дни почти 27 000 души. Основателите на групата призовават за организиране на референдум по кримския сценарий, предаде сръбското електронно издание Pres online. 

Те призовават към тях да се присъединят поне един милион фенове, за да се види, че в Сърбия има желания за присъединяване към Русия. 

На картата от страницата във Facebook Сърбия е обединена с Черна гора, Република Сръбска в Босна и Косово.В Русия е цяла Украйна с Крим и други бивши съветски територии.

Vesti online цитира изявление на един от членовете на групата: „Сърбия има много приятели в Русия, а един от тях е вицепремиерът, който е сърбин по произход”. 

Изданието пита как бихте гласували на подобен референдум. 

Новината, че в Сърбия има група, която иска референдум за присъединяване към Русия бе съобщена и от хърватски медии, които буквално се подиграха на идеята, коментира сръбското електронно издание Правда.

„Докато едните твърдят, че руснаците искат да анексират Сърбия, други констатират, че болестта не пита”, коментира хърватското електронно издание 24.хр.

В. "Курир" също цитира хърватското издание и публикува част от коментарите на хърватите. В един от тях се казва, че само „сръбски селянин с цървули може да иска присъединяване към Русия”. 

Новината за искането на сърбите е цитирана и от медии в Македония.

Там пък бе направена същата група, но с призив Македония да мине към Русия. Идеята обаче са подкрепили едва 160 души.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови