Крият имената на ранените в Лясковец полицаи

Да бъде издигнат паметник на полицая Емил Шарков в центъра на Лясковец, поискаха местни хора на официалната интернет страница на града."Според мен трябва да се направи паметник на загиналия служител на реда в нашия град”, пише Ивайло Славчев, дал идеята.

Емил Шарков бе убит вчера при специализирана полицейска операция за обезвреждане на 53-годишния Петко Савов от Лясковец и изземване на притежаваните от него оръжия. Други трима полицаи бяха ранени.

Мъжът, за който властите обявиха, че е психично болен, заплашвал неколкократно да стреля по децата, играещи в намиращия се срещу дома му училищен двор. 

При опита да бъде задържан, Савов се барикадира в дома си и обсипа Специализирания отряд за борба с тероризма с куршуми. При акцията стрелецът също бе ранен.

Емил Шарков е роден през 1974 г. в Свищов. Той е дългогодишен служител на СОБТ - в отряда е от 1999 г. Женен, с едно дете.

Имената на ранените при акцията полицаи не се съобщават засега. Специалисти от Военномедицинската академия в столицата, където бяха настанени ранените вчера следобед съобщиха, че състоянието им е тежко. Има сериозна опасност от инвалидизиране на двама от ранените. Единият от тях е с тежка травма на ръката и може да се наложи ампутация.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови