Милионерът Бареков -дарител №1

Николай Бареков е направил дарение в размер на 480 хиляди лева по сметка на Гражданско сдружение "България без цензура". Това съобщиха от пресцентъра на организацията.

Според Закона за политическите партии Николай Бареков няма право да дари повече от 10 хил. лв. като физическо лице на партия.Средствата са постъпили в сметката на сдружението в Райфайзенбанк на 29 януари 2014 г. Бареков е направил дарение в размер на 480 хил. лв. лични средства.

Това са спестени пари от мениджърски договори и продажба на акции и дялове от фирми, за които е уведомена НАП по надлежния законов ред. За всички банкови трансфери са представени всички необходими от закона документи, твърдят от сдружението. 

Волята на дарителя е тези средства да бъдат предназначени за покриване на разходите на офисите на сдружението в страната, в които се развива благотворителна дейност. Офисите на Бареков предлагат безплатната административна и юридическа консултация на "граждани в беда", чиито проблеми не са срещнали разбиране от държавните и общинските институции.

Разходването на дарението по волята на дарителя се следи стриктно от административен комитет, който контролира финансите и инфраструктурата на тяхното ползване в рамките на разкритите от движението офиси в страната, съобщават от сдружението.

 

 

 

 

 

 

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови