Бойко отрича коалиция с левите

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи като спекулации и опити за манипулация твърдения в публичното пространство за договорки за разцепление в БСП, в които се намесват партия ГЕРБ и нейния лидер. 

В писмо до председателя на социалистическата партия Сергей Станишев, кото бе разпрпстранено до медиите, Борисов отхвърля подобни хипотези. 

ГЕРБ е взела решение да не се коалира под каквато и да е форма с формации от център-левия политически спектър, в това число движения и партии от "Коалиция за България", включително БСП и АБВ. Борисов ще бъде гарант за спазването на този обет, декларира самият той. 

Лидерът на ГЕРБ моли Станишев за прозрачен и националноотговорен дебат по време на предизборната кампания за евровота. "Като политически лидери на основните партии в Европа наш дълг е да гарантираме ползотворни разговори за бъдещето както на България, така и на Европа", обръща се той към лидера на Партията на европейските социалисти. 

Борисов е категоричен, че в предстоящата кампания няма място за дребнотемие, политически интриги, компромати и манипулации.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови