По трохите, по трохите... и в Айтос

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Ентусиасти месят хляб на Генгера

Да омесиш пита и да опечеш хляб се оказва интересно занимание. За майсторите и за начинаещите това може да бъде поредното предизвикателство по време на Пролетния фестивал на хляба, който ще се проведе в Айтос на 29 март.

Домакин на еднодневното кулинарно събитие е етнографския комплекс „Генгера“, който през годините се превърна във визитна картичка на Айтос. По- възрастните айтозлии си спомнят, че в комплекса имаше пекарна за хляб и местен майстор правеше вкусен хляб и хлебни изделия. С годините пекарната загуби бляскавия си първоначален вид и придоби полуразрушен и занемарен вид. Причината е, че не се намери местен майстор, който да продължи добрата инициатива и да превърне ръчната месене на хляб в атракция за жителите и гостите на града.

Програмата на фестивала  „Хляб замесен с Усмивка“ включва работилнички, творителници, ателиета за месене на хляб, Театър на трохите. Във фестивала ще участва Пътуващата изложба „Да прогоним злото да бъдем по-добри“ организирана от Сдружение „УСМИВКА“ с рисунки, маски и макет на кукла кукер експонати от проведения през месец януари и февруари Национален конкурс в Бургас .

Добавете коментар


Защитен код
Обнови