Екшън с крадени дърва и камъни срещу полицията

Роми бранят каруца с крадени дърва и хвърлят камъни срещу полицаите.

 

Екшънът станал на 5 март около 22.30 ч в близост до ромската махала в с. Равнец. 

Служители от Районно управление «Полиция» - Камено се опитали да спрат за проверка каруца, натоварена с дърва. Придвижващите се с конския впряг двама роми отказали да се подчинят, като каруцата се блъснала в оградата на частен дом. 

Бракониерите побягнали като хвърляли камъни по полицейските служители. След няколко минути единият се върнал, въоръжен с циментов блок, като заявил че ще го хвърли по служителите, ако не му върнат каруцата и коня. Това наложило търсенето на допълнително съдействие от служители на Районно управление «Полиция» - Камено, Второ РУП - Бургас и Специализираните полицейски сили към ОДМВР – Бургас, както и възпроизвеждането на един предупредителен изстрел във въздуха със стоп-патрон. 

Около 1.00 . са задържани двамата укрили се роми – това са 17 год. С.И. и брат му – А.И., 18-годишен, и двамата от с. Равнец. Със съдействието на служители от Държавно горско стопанство - Бургас са съставени два акта за нарушение и са иззети каруцата, коня и моторен трион. Откраднатите от горския масив дърва са транспортирани до склад на Държавно горско стопанство – Бургас. Братята С.И. и А.И. са задържани за срок от 24 часа. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови