Обновени и санирани училища посрещат учениците в община Камено

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Всяко едно училище и детско заведение на територията на община Камено е ремонтирано и обновено

и ще посрещне първия учебен ден в пълна готовност за успешен учебен процес, заяви Димитър Петров, началник дейност”Просвета”към община Камено.

Подготовката на сградите е със съвместните усилия и средства както на общината, така и от училищните бюджети, подчерта Петров. Със средства по Общинската програма за енергийна ефективност са санирани и ремонтирани ЦДГ в Камено,СОУ”Христо Ботев”-двете сгради,ОУ”Иван Вазов” в с. Русокастро,където са монтирани и климатици във всички класни стаи. В останалите училища и детски градини са направени частични ремонти и освежаване на учебните стаи. Със средства на община Камено и училищния бюджет е напълно препокрита една от сградите на училището в Камено. Днес текат последните довършителни дейности и почистването на училищата в Камено,Трояново,Русокастро и Кръстина.Приятна изненада чака учениците в тези населени места, защото те ще могат да спортуват и да осмислят свободното си време в съвсем нови спортни площадки. За първият учебен ден учителските колективи са подготвили украса за стаите и училищата,както и тържества за празника.

Новата учебна година ще бъде по-специална за учениците от Начално училище „Братя Миладинови” в с. Кръстина,което ще отвори врати обновено и освежено. Малчуганите пък ще бъдат възпитавани  в напълно нова детска градина, която официално ще бъде открита в края на месеца.

За първи път училищният праг ще прекрачат 100 първолаци, като 46 от тях ще учат в училището в Камено.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови