120 души чакат за социален патронаж

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Специализиран автомобил ще разнася храната до крайните квартали на Карнобат

 

Социалната политика на община Карнобат е сред най- динамично развиващите се в цялата страна. Тя отбеляза голям успех по отношение на децата, като Карнобат е пример на държавно ниво за предоставяните социални услуги в детските социални заведения.

Успоредно с това се увеличава необходимостта от подобряване и разширяване на социалните услуги  за възрастните жители на общината.

В общинския център има действащ Домашен социален патронаж, който през последните години не може да поеме нарасналия брой на желаещите да ползват услугите му. По данни на община Карнобат 120 възрастни и самотноживеещи жители на града са в списък за социалния патронаж, а броят им расте.

Това е и причината спешно да бъде ремонтирана,разширена и оборудвана кухнята на Домашния социален патронаж в Карнобат. Средствата вече са осигурени  по линия на Местната инициативна група и са на стойност 80 055, 54 лв. С тях ще бъде изцяло ремонтирана и разширена кухнята на патронажа, а новото кухненско оборудване ще отговаря на нарасналите нужди  и по-големия брой патронирани жители на Карнобат.

Предвидено е още и закупуване на специализиран автомобил за Домашния социален патронаж, с който служителите му да разнасят храната до най- отдалечените квартали на града. Това ще доведе до повишаване на качеството на услугата и поемането на още желаещи да ползват социалната услуга Домашен социален патронаж.

Заради демографския срив в страната ни през последните години, все повече общини поемат грижата за възрастните хора, а социалната им политика влиза сред приоритети на всеки кметски екип.

 

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови