Подновиха сертификата на Несебър като член на ЮНЕСКО

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Организацията на градовете световно наследство обнови сертификата на община Несебър за 2015 година

като член на добра воля. Организацията е основана на 8 септември 1993 в гр.Фес, Мароко. Седалището й е разположено в Квебек, който бе домакин на Първия международен симпозиум на градовете със световно наследство през юли 1991 г. Несебър е единственият български град, вписан в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Несебър е и сред основателите на Организацията на градовете световно наследство.В писмото, придружаващо сертификата на Несебър, се казва:

Г-н Кмет, В чест на Вашето последователно придържане към основния Закон и Хартата на Организацията на градовете световно наследство, с удоволствие Ви изпращаме този сертификат, като член на добра воля за 2015 година. Благодарим Ви за Вашия интерес към организацията. Организацията на градовете световно наследство е щастлива и горда, че Несебър е между нейните членове на добра воля. Искрено Ваш: Денис Ричард Генерален секретар

Организацията се състои от над 260 градове, в които са разположени обекти, включени в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. В рамките на организацията, тези градове са представени от техните кметове с активното участие в управление на наследството.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови