Събарят 560 дюнерджийници и павилиони в Слънчев бряг

Процедурата по събарянето на незаконните обекти в курорта Слънчев бряг трябва да се стартира.

 

„По тази тема ще проведа разговор с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Акцията по събарянето на незаконните временни обекти трябва да започне от там, където е спряла преди време. Ще се направят проверки и преборояване на нерегламентираните павилиони и сергии“, заяви по време на работна среща с хотелиери в курорта Слънчев бряг министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя бе категорична, че процедурата ще започне с временните обекти на “Слънчев бряг“ АД, въпроса обаче е всички останали да го последват. 

При последното преброяване, според данни на МРРБ незаконните павилони в Слънчев бряг са близо 560, според хотелиерите обаче загрозяващите комплекса незаконни обекти са много повече. Като доказателство за това заместник-председателят на Управителния съвет на Съюза Веселин Налбантов връчи на Ангелкова диск със снимки на незаконни обекти в курорта, голяма част от тях разположени върху тревни и тротоарни площи. В същото време павилионите създават лош имидж на курорта, категорични са хотелиерите.

В списъка за принудително премахване фигурират кебапчийници, павилиони за дюнери и закуски, малки магазинчета тип “каравани“, търговски обекти, в които се продават незаконни маркови дрехи и обувки др., заяви Налбантов. Министърът на туризма пристигна в курортния комплекс по покана на Съюза на собствениците-Слънчев бряг.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови