Автобуси-морги возят туристи между Несебър и Слънчев бряг

Голяма част от хотелската база не е заета добре, работи се на оферти за почивки в последния момент, проблемите на туризма са последна грижа на институциите, а за съжаление и на местна почва рядко се наблюдават положителни промени, съобщи Деница Колева, член на УС на Бургаската туристическа камара.

 

Скорошен пример е спечелената поръчка към община Несебър по линията  Несебър - Слънчев бряг фирма, която ползва по-стари автобуси, които са и препълнени и неклиматизирани. Това определено е стъпка назад в общото представяне на дестинацията, но очевидно не променя познатия ни метод на работа за неглижиране на такива „незначителни дреболии“.

Все повече клиенти, пристигащи през летище Бургас са недоволни от дългия преход  до и от курортите поради засиления трафик, трансферът се удължава до 2 часа, а в някои случаи и повече.

Забелязват се все по-сериозни имиджови проблеми на дестинацията, вървят негативни кампании по медиите в Германия и Холандия, да не говорим за излъчваните по BBC документални поредици за Слънчев бряг във Великобритания.

Тенденциите се очертават още от края на изминалия сезон, като все повече коментари на клиенти посетили Слънчев бряг и Златни пясъци са с добри отзиви за хотелската база и обслужване, но по отношение на заобикалящата среда, в това число секс-шопове, стриптийз барове и прочие услуги, определят дестинация България като неподходящи за семейства с деца. Т.е. очертава се като единствена таргет групата на младежки групи за големите курорти, коментира Деница Колева. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови