340 лв. е линейката от Слънчев бряг до Бургас

Всеки медицински център в Слънчев бряг си има собствена ценова политика, но не са указани точните тарифи. Явно се преценява според клиента, т.е. болния. 

На територията на Слънчев бряг работят над 20 частни линейки. Двойно по-малко са специализираните коли на “Спешна помощ” в Бургас, които трябва да покриват цялата област.

Те са безплатни, но трудно могат да огреят навсякъде. 

Когато случаят е спешен, пациентите в курортите не могат да чакат държавните реаномобили и са принудени да плащат за частна “спешна помощ”. 

Близо 100 евро струва линейка с екип реаниматори, която транспортира пациент от Слънчев бряг до Бургас. Ако в нея няма медик, цената пада наполовина. Частните клиники в Бургас работят с тарифи, които почти не се различават от тези на колегите им в Слънчев бряг. 125 лв струва транспорта с линейка от курорта до Бургас без лекари, а с екип реаниматори, цената вече е 225 лв. За преглед и лечение са плаща допълнително. За събота и неделя и тарифите са надути почти двойно. 

Сметките показват, че ако един летовник реши да повика реанимобил от областния център и е имал нещастието да се поболее в събота или неделя, то ще олекне с 340 лв. при това без да е лекуван. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови