Македонците състариха Несебър със 7 века

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Известните с грандоманията си македонци,включиха този път Несебър в абсурдното си историческо инжинерство. Градът на ЮНЕСКО бе състарен със близо 700 години, за да влезе в класацията за топ туристическа дестинация.

 

Според македонският сайт "Пулс 24"Несебър е сред 10-те невероятни места на Балканите, които задължително трябва да се посетят от туристите. Медията посочва,че курортния град е основан преди 3 200 години и обяснява,че през античността е носил името Месамбрия, пред Средновековието Месемврия, а по-късно - Несебър.

Бърза историческа справка показва,че Несебър е основан близо 100 години след Созопол,който в античността е носил името Аполония Магна. Градът на Аполон е основан в средата на VІ в. Пр.Христа, или според българските историци преди 2630 г. Той е бил първата гръцка колония по родното Черноморие и няма как Несебър да е създаден 7 века преди него.

За нас това все още не е проблем, защото македонската медия изрично заявява, че Несебър е български курорт.

Списъкът на македонския сайт се оглавява от Бледското езеро в Словения, което е в билото на планина, а в средата му е единственият остров в страната. Следват Плитвичките езера в Хърватия, полуостров Свети Стефан в Черна гора, Метеорите в Гърция, босненският Мостар. На седмо място е поставен черноморският ни град Несебър.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови