Плашат със затваряне на болницата в Поморие

„Болницата в Поморие  ще затвори, ако дори за ден остане без клинична лаборатория,

защото договорът й със Здравната каса става невалиден”. Това заяви изпълнителният директор на МБАЛ-Поморие д-р Цветомир Цветков, който недоумява защо общината иска да се стигне до затварянето на болницата, за да се нанесе софийска фирма.

Нападките срещу кмета на Поморие Иван Алексиев започнаха вчера от д-р Васил Костадинов, управител на Медико-диагностична лаборатория „Лина” – Поморие. След това градоначалникът се защити с подборво изложена позиция.   ЧЕТЕТЕ ТУК

Днес от МДЛ „Лина“ изпратиха отговор до кмета Алексиев:

„Ние от МДЛ „Лина” няма да навлизаме в излишни полемики, защото  считаме, че има компетентни органи, които ще разрешат споровете, възникнали помежду ни. Разполагаме с нужните документи и можем да запознаем представителите на медиите с тях.

Считаме обаче,  че темата е приоритетна  за гражданите на град Поморие и затова мислим, че и те като нас имат право да знаят отговорите на следните въпроси:

Кой, къде и как ще лекува и изследва пациентите в Поморие, ако болницата затвори? Знае ли кметът, че само на месец в лабораторията се изследват близо 2 000 души?

Защо г-н Алексиев бърза толкова много с извеждането на законния наемател на лабораторията, а не изчака решението на компетентните органи?

Кметът направил ли е поне съпоставка какви са печалбите на Община Поморие в годините, в които МДЛ „Лина” е имала договор за съвместно сътрудничество с МБАЛ-Поморие,  и какви ще са загубите след прекратяването на договора ни? Дали извеждането на „Лина” е икономически обосновано?

Чии интереси трябва да защитава кметът на една община - тези на гражданите или нечии чужди? Задаваме последния въпрос, защото след 15 години успешно сътрудничество с МБАЛ-Поморие считаме, че казусът с извеждането ни е преди всичко морален“.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови