Деца от домовете в Кошарица и Искра ще живеят в Поморие

14 деца с различна степен на умствена изостаналост, на възраст от 3 до 18 години, ще живеят в Център за настаняване от семеен тип. 12 от тях ще бъдат изведени от домове в селата Искра и Кошарица, а останалите 2 места ще се запълнят по спешност.

Децата ще растат в среда максимално близка до семейната, като за техните нужди ще се грижи екип от 16 специалисти – управител, възпитател, медицинска сестра, психолог, социален педагог, медицински специалист и 10 детегледачи. Кандидатите вече са подали документи и предстои те да бъдат разгледани в комисия.

ЦНСТ – Поморие се намира на ул. „Манастирска” /на мястото на бившия Шивашки цех/ в близост до училище детска градина и автобусни спирки.Сградата е на два етажа и е напълно оборудвана, спрямо нуждите на хора със специфични потребности. Има преден и заден двор, както и покривна тераса. На партерния етаж се помещават входно фоайе, дневна, кухня, три спални , санитарно помещение /оразмерено за трудно подвижни хора/ и склад за продукти. На първия етаж има две групови дневни, четири спални и две санитарни помещения. На втория етаж се намира машинно помещение, два склада и санитарно помещение. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови