На градския човек му писна от ежедневната суетня

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Нов тип ваканция предлагат в с. Писменово

 

На туристическата карта на община Приморско своето място утвърди Посетителския комплекс в с. Писменово. За чуждестранните туристи това е един малък рай за непознати и неподозирани впечатления, атрактивен начин да се докоснат до автентични български занаяти и да отнесат оригинален сувенир. За градския човек Посетителския център в с. Писменово предлага приказен начин за връщане към българските корени и глътка въздух от ежедневната суетня на големия град.

Интересът към този малък оазис на съхранени български занаяти и възможност за среща с българския фолклор привлича все повече българските туристи. Магията на Странджа, старите занаяти и уникалното преживяване са само част от предизвикателството да разкриеш тайните на Приморска Странджа.

Гвоздеят в програмата на Посетителския комплекс е демонстрацията на местни занаяти, някои от които могат да се видят единствено там. Туристите имат възможност да наблюдават как в старинния стан изпод пръстите на майсторката шарените нишки се превръщат в пъстра черга. Майстор-кошничар сръчно плете кошници,съседът до него майстори ножове.  

В средата на Посетителският комплекс има сцена, на която фолклорни състави, певчески групи и индивидуални изпълнители представят характерни за техния край традиции.

Посетителският комплекс в с. Писменово може да бъде начало на едно вълнуващо пътуване, защото от него започват няколко маршрута към други малко познати, но изключително интересни и въздействащи природни забележителности на Странджа. Това е един нов тип място за почивка, който предлага не само разнообразие и преживяване, но и възможност всеки турист сам да избере свой маршрут.

Потенциалът на най-новия туристически обект ще бъде използван максимално от Община Приморско, която започна изграждане на цялостна инфраструктура до културно-историческите и природните забележителности в селата Писменово, Веселие, Ясна поляна и Ново Паничарево. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови