Сняг затрупа пътищата в руенско /снимки, видео/

Бяла покривка има и в района на Малко Търново

20-сантиметрова снежна покривка изненада жителите на село Снягово, община Руен.

Населеното място всяка зима оправдава името, с което е наречено. Пътищата в района са затрупани и трудно проходими, съобщи за meduzata.com Фикрет Хамит, автор на снимките и видеото.

Сняг вали в цялата община.

Бяла покривка има и в района на Малко Търново. Температурата на въздуха там в момента е около -2 градуса и се очаква снеговалежите да продължат да края на деня, макар и примесени с дъжд, което означава, че не се очаква да има сериозни натрупвания. 

В Бургаска област днес се очакват ниски температури – между -2 и 7 градуса, като колкото по-близо до морето е дадена община, толкова по-меко ще е времето. В целия регион пък вятърът се очаква да е минимален.

Екстремен студ очаква България към края на годината. Прогнозата е на синоптиците от Meteo Balkans.

Според прогнозите на глобалните модели GFS и ECMWF между 19 и 22 декември над Великобритания и Северна Европа ще се изгради мощен антициклон. По източната му периферия към Централна и Източна Европа ще се пренася по-студена въздушна маса от полярните ширини и температурите в тези райони ще се понижат чувствително.

Студеният въздух, достигнал до Средиземно море, ще засили образуването на циклони близо до Балканския полуостров.

Ще окажат ли влияние и на времето у нас по Коледа?

Към 23-26 декември очакваме поредно понижение на температурите. Тогава не са изключени и по-сериозни снеговалежи в страната и на Балканите.

Валежите у нас отново ще се активизират под влияние на нов средиземноморски циклон, който ще премине през южните райони от полуострова, Егейско и Мраморно море.

Какви ще бъдат температурите ?

Вятърът от североизток ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Температурите в страната навсякъде ще се понижат.

Максималните градуси в Западна и Централна България ще са между минус 15 до минус 10°C, малко по-топло ще бъде в източните и южни райони от страната – до 2-3°C.

Снимки и видео: Фикрет Хамит

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови