Разкриват Детска кухня в Средец

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Деца до 18 г ще получават храна срещу минимално заплащане

 

За целта ще бъде преобразува кухнята на Дом за деца лишени от родителска грижа в кухня-майка кетъринг „Средец”, с адрес гр. Средец, ул.„Тодор Николов” No 65, считано от 01.03.2015г.  Съгласно чл.1, т.4 от Наредба No 26 от 18.11.2008 г. за устройството и дейността на детските кухни, таксите на храната по възраст ще  са  2,20лв, за деца от 10 м. до 3 г. дневна такса,  2.20лв. - за деца от 3 г. до 7 г. дневна такса и за деца от 7 г. до 18г. дневна такса – 2.50 лв.

„Хубаво е, че през тази година общинското ръководство ще вложи   сили и средства в едно добро начинание. Ще положим усилия  за създаването на кухня, която да бъде с съвременно оборудване  и да отговаря на всички изисквания. Откриването на кухнята майка ще  даде на родителите възможност да осигурят на децата си топла, вкусна и здравословна храна.  Грижата за децата в Средец е приоритет, коментира кметът Иван Жабов.

Персоналът извършващ услугата ще бъде управител и медицински специалист, домакин, двама готвачи и един работник кухня /хигиенист/. Кухнята ще работи съгласно с всички нормативни изисквания, ще има необходимите помещения и оборудване. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови