Евтина земеделска земя в Средец

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Община Средец продава декар за 65 лв.

 

Земеделието е основният поминък в бургаската община, където се появиха и първите мащабни арендатори. От една страна страна- стотици дребни земеделски производители, от друга- двама едри аранедатора, които определят пазара на земята и цената на селскостопанската продукция.

Най- евтина се оказва общинската земеделска земя, която община Средец щедро продава за 65 лв. за декар. При проведени 25 процедури за продажба на общински земеделски имоти, в общинския бюджет са влезли 85 хиляди лева от продажбата на 128 хиляди декара.

Общинската земеделска земя е била продадена, за да  бъдат изградени нови ферми, а други да бъдат разширени. Купувачите са заявили намерения да създадат трайни насаждения като орехови и лозови масиви, пчелини, цех за преработка на орехи и лещници в с. Драчево, че дори и автомивка и спортна площадка.

В общинския бюджет са влезли още 3 хил. лева от 2 договора за ползване на общинска земя, а приходите от аренда са 32 500 лв. от 5 действащи арендни договора, в това число аренден договор за ползване на общинска земеделска земя за 20 години за създаването на орехов масив в землището на Средец.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови