След кървавата вендета в Прилеп трима остават в ареста

Трима от задържаните след тежката катастрофа в Бургаско остават в ареста. В понеделник бяха арестувани 7 души, четирима от тях са разпитани като свидетели и са освободени. В районното остават бащата, чичото и дядото на детето, който е криминално проявен и е осъждан, предаде NOVA.

Припомняме че тежък пътен инцидент, придружен от саморазправа, завърши със смъртта на дете и шофьор на товарен автомобил. Ситуацията се разигра малко след 15:00 ч. в понеделник в село Прилеп.

Информацията до момента е, че 6-годишното дете е изскочило внезапно на пътя пред камион с варненска регистрация. Роднините му са празнували наблизо и веднага са дошли на място. Стигнало се е до саморазправа с водача на камиона. По неофициална информация той е бил намушкан с нож.

„Има данни, че те са съпричастни към смъртта на шофьора на камиона. Не са местни жители, били са ангажирани в дърводобива. Обстановката в Сунгурларе е спокойна, няма напрежение. В района има засилено полицейско присъствие”, заяви директорът на ОД на МВР – Бургас старши комисар Емил Павлов.

„Днес след изготвяне на съответните експертизи ще имаме яснота по отношение авторството на конкретно лице или лица на деянието. След това прокуратурата ще постанови задържане до 72 ч. и ще внесе искане за мярка неотклонение "задържане под стража". За подобни престъпления законът предвижда затвор от 10 до 20 години. Според свидетели компанията, която е нападнала шофьора на товарния автомобил, е била употребила алкохол”, поясни окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови