Община Царево е началото на Европа

Царево е най-южната морска община и би трябвало там туристическият сезон да е най-дълъг,

защото климатът го позволява. А се получава обратното – сезонът е най-къс. За това как той може да се удължи и какви са предимствата на общината разказа за burgasdream.com кметът на Царево Георги Лапчев.

„Царево най-югоизточната точка на Европейския съюз. Това е голям плюс, някои казват, че е краят, а аз вярвам, че това е началото на Европа. 

Имаме най-южното пристанище, най-много морски селища. Царево е най-морската община в България, защото 19 % от морската граница на държавата е в община Царево“, обясни кметът Лапчев.

Според градоначалникът сезонът тук е най-къс заради отдалеченост от вътрешните градове на страната, на летище - Бургас, както и заради пътищата.

„Със сигурност трябва да имаме четирилентов път между Созопол и Царево. Хората предпочитат да не пътуват по тези тесни пътища, за да стигнат до тези красиви места. 

Отсечката между Царево и Резово само до преди година беше катастрофална. Миналата година за пръв път хората успяха да видят и най-южната точка.

Това беше пътят на огледалата, аз така го помня. Колите като се разминаваха, си чупеха огледалата едно в друго“, разказа Лапчев.

Целта на общината е да предложи и други видове туризъм, защото „почивката не е само плаж“.

Според кмета Лапчев сезонът постоянно ще се удължава и удължава. Напълно е възможно да започва на 1 май и да приключва на 1 октомври.

Южното Черноморие – това е община Царево и тя трябва да бъде посетена, завърши Георги Лапчев.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови