Кметът на Царево остави БСП без клубна база

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

БСП – Царево остана без клубна база, това сподели председателят на партията в община Царево Петко Арнаудов.

Мястото, на което червената партия е провеждала своите срещи трябвало да бъде освободено до 12 януари. Ненавременното освобождаване на помещението принудило кмета на Царево Георги Лапчев да изпрати хора да освободят терена. При влизането е сменена ключалката, иззети са вещи и е ровено в личната партийна документация на БСП, това стана ясно от изявлението на Петко Арнаудов. „Бях помолен в петък да освободя базата, поисках да бъде отложено за понеделник, защото имах ангажименти,  но днес вече сменената ключалка беше факт“, каза още Арнаудов.

„Лапчев ме уведоми, че иска  да напуснем базата, защото искал в нея да настани местни художници. По закон той може да поиска подобно нещо, но трябва да ни предостави друго помещение. Така беше и по уговорка, но до последно не ни предложиха подходящ вариант“, допълни  Арнаудов. 

Според членове на партията единственото помещение, в което кметът искал да ги прехвърли било стая не по-голяма от 10 кв.м. Тя се намирала в задния двор на сграда в близост до общината, помещението било предназначено за килер на хигиенистките в града. 

„Лапчев, премина граница, която не трябваше да преминаваш! Това ще има последици“, заканващо заяви народният представител от БСП - Лява България Атанас Зафиров. Той спомена още, че не се е обръснал, защото жалел за липсата на демокрация в Царево.

Коментиран бе и вариантът, че това не е ход на Георги Лапчев, а нареждане от високите етажи на управляващите.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови