Защо Слънчев бряг бе затворен за Великден

Държавата виновна за презастроения туристически комплекс

 

„Решихме нито един хотел да не отвори за Великден заради натиска от страна на туроператорите да свалят цени. Не само, че няма печалба, но и беше под себестойност“, съобщи Веселин Налбантов – зам.-председател на Съюза на собствениците в Слънчев бряг..

„Провежда се злостна кампания срещу българския туризъм. Слагат се под общ знаменател лошите практики и хилядите добросъвестни хора, които развиват туризъм“, допълни той.

Той е категоричен, че навсякъде по света е презастроено – в Италия, в Испания. В същото време Съюзът на собствениците от 10 години се бори за премахването на преместваемите обекти. 

„Факт е, че има мого бетон, но това го е направила държавата. Не е построено с мутренски пари, каквито внушения има. 80% от строителството е с кредити от банките. Въпеки всичко не е застроен всеки квадратен метър“, сподели Налбантов.

Според него изходът от ситуацията е да се махнат преместваемите обекти и да се спре да се строи.

Държавата трябва да заеме своите регураторни функции, както например това стори Гърция с въвеждането на максимални цени на сладоледа на плажа, смята зам.председателят на съюза.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови