Европа нищи проблемите на круизния туризъм

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Бургаското пристанище ще бъде представено по време на форума

 

Предвид на сложната ситуация в Украйна и Русия някои круизни оператори не се чувстват в безопасност да плават в Черно море, което ще доведе до спад в този вид пътувания. Целта на всяко морско пътуване е да се посетят повече пристанища на близко разстояние, а заради конфликта това е невъзможно. Това са част от проблемите, които изпълнителният директор на Бургаското пристанище Диян Димов ще постави за разискване по време на международната конференция ” Паневропейски диалог между круизни оператори, представители от пристанища и заинтересовани страни” и ще се проведе в периода 5-6 март в Брюксел.

За Бургас и в частност за пристанището е от изключителна важност да привлечем оператори, които извършват туристически пътувания в Средиземно море. Това каза директорът на пристанището преди европейския форум. Круизният туризъм и предизвикателствата, които поставя пред крайбрежните икономики, е една от основните теми за дискусиите. Надявам се да убедим круизните оператори, че Бургас и регионът са атрактивни за техните туристи, каза Димов.

В Брюксел ще се обсъжда и бъдещето на пристанищата, процеси, предизвикателства, управление на пристанищните дейности, планиране на кейовата дейност и на атрактивни инвестиции, пасажерските терминали и безопасността на морските операции.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови