Медицински сестри ще спасяват удавници до края на септември

Медицинските екипи на ДКЦ 1 "Света Клементина" ще дежурят на плажовете до края на септември. Това съобщи управителят на здравното заведение д-р Иван Иванов. Съгласно договорите с концесионерите екипите работят от 1 юни до 30 септември, без прекъсване всеки ден от 8 до 18 часа.

Реално три реанимобила в състав от лекар-реаниматор, медицинска сестра и шофьор започнаха обиколките още от 15 май и постоянно дежуриха в курортите Златни пясъци и Св Константин и Варна.

Медицински пунктове бяха разкрити на 26 плажа по цялата ивица от Златни пясъци до "Аспарухово". Тази дейност здравното заведение извършва от 2005 г., като постоянно увеличаваше пунктовете, като тази година за първи път имаше екип на плаж "Сахара 2" – Военно-почивен дом, където ставаха най-тежките инциденти. От началотона сезона постоянно работят общо 3 реанимобила – 2 за курортите и 1 за Варна, с шестима шофьори.

Самите медицински екипи, заедно с тях, се състоят от 48 специалисти: 10 лекари-реаниматори, трима фелдшери и 35 медицински сестри, като са включени дългогодишни и с голям опит в работата на плажовете кадри, обясни д-р Иванов.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови