Цените на морето паднаха до 50%

Цените по морето падат в пика на сезона. В сайтовете за колективно пазаруване стотици хотели се появиха с оферти "-50%". Причината е, че всяко пето легло по Южното Черноморие е празно.

Никой не помни подобен отлив на туристи, и то в разгара на сезона. По същото време миналата година южните курорти се пукаха по шевовете от народ. Да се намери незаета стая след 15 юли бе абсолютно невъзможно. 

 

На север също отчитат по-слаба заетост на базата спрямо същия период на миналата година. В момента хотелите в Балчик са пълни едва между 60 и 75 на сто, докато миналата година по това време заетостта е била 85 на сто.Там също пробват да привлекат туристи с по-ниски цени. 10 на сто отстъпка при записване "в последната минута" предлага четиризвездният "Реджина Мария", както и тайна оферта, от която до 25 август могат да се възползват клиенти на най-големия интернет сайт за резервации на ваканции booking.com.

Причината за слабия сезон е лошото стечение на няколко обстоятелства, коментират хотелиери. От една страна са лошото време и наводненията, които прогониха много от туристите. От друга страна има голям отлив и от западни летовници, който е необясним. Кризата в Украйна пък нанесе допълнителен удар и намали резервациите както от Украйна, така и от Русия, твърдят хора от бранша.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови