Проверяват басейните за чистота и безопасност

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

От следващата седмица започват масови проверки на  откритите басейни по Южното Черноморие. Проверяващите ще изследват състава на водата,начина на експлоатация и наличието на спасители.

 

Още миналата година общините направиха регистър с наличните басейни и го предоставиха на РЗИ-Бургас,като първите съвместни проверки завършиха с масови предписания и препоръки.

В комисиите, които тръгват по басейните в областта са включени специалисти от РЗИ-Бургас,БЧК и еколози от общините.

Хигиената на откритите басейни,както и дезинфекцията на водата се контролира ежедневно,като показателите се вписват в специален дневник. Работата на проверяващите ще продължи цяло лято, като ще се правят контролни проверки на отделни басейни.

Единици са хотелите без басейни по Южното Черноморие. Със всяка година те се увеличават, като броят им надхвърля 600.Не са редки случаите когато към хотела има два басейна, а спасителят на смяна е само един.Друг вредна практика е служители на хотела да изпълняват и задълженията на спасител,което е обект на санкции от Инспекцията по труда.

Наблюденията на здравните инспектори показват, че най-много нарушенията се допускат през август и септември. Глобата за недобросъвестните собственици на басейни е от 100 до 5 000 лв.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови