Немска графиня с лекция за щитовидната жлеза

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Графиня Ангелика Волфскийл фон Райхенберг, натуропат и консултант по психология,  известна в цяла Германия като харизматичен, квалифициран лектор с широки медицински познания и автор на книги изнесе лекция у нас.

 

През последните години особено актуални са темите й за здравословното хранене и биохимията на д-р Шуслер.

Тема на лекцията бе щитовидната жлеза.

Проучване показва, че всяка 4-та жена в България страда от проблеми с щитовидната жлеза.

„Щитовидната жлеза е чувствителна като пеперуда и много често складирани преживявания водят до здравословни проблеми с нея“, сподели графинята.

„Най-честите симптоми, които могат да ни подскажат подобно състояние са повишена нервност, сърцебиене, изпотяване, намаляване на теглото. Тези симптоми се срещат предимно при хора с повишена функция на щитовидната жлеза. Обратното, при намалена функция е налице напълняване, оточност, сънливост през деня и безсъние през нощта, нарушени паметови способности. Сухота на кожата, чупливост на ноктите – всичко това може да са симптоми на заболяване на щитовидната жлеза", каза още графиня Ангелика.

Освен изчерпателна информация за болестта, която бургазлийки получиха от немската хомеопатка, тя ги посъветва и да не пренебрегват профилактичните прегледи.

В България графиня Волфскийл гостува за 4-ти път. Тази година лекциите и бяха представени в София, Пловдив, Бургас и Варна.

В допълнение на своята презентация графинята бе включила и следната китайска поговорка:

„Ако е неизвестен бащата на една болест, то майката винаги е начинът на хранене!“

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови