Тибетски лекар: Спрете суровите салати - разболяват

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Сред българите има много болни от рак, установи тибетският лекар д-р Шакя Гялцен, който е възпитаник на Медицинския колеж под патронажа на Далай лама.

Седалището му е в индийския град Дармасала в подножието на Хималаите. Той е в София по покана на Центъра за алтернативна медицина.

Д-р Шакя практикува в Индия, но често взема дълги отпуски и лекува в центрове в Германия, Франция и Швейцария. У нас е от 20-ина дни и споделя изненадата си от многото онкоболни. “В Германия например не е така”, сравнява той.

За него ракът се активира от неправилно хранене и начин на живот. Но както и другите болести, той е проява на Закона на кармата - веригата от причини и следствия, която ни съпътства от един живот в следващия. Болестите били заложени в тялото ни още с раждането, но само външни фактори можело да повлияят развитието им. Ако не получат тласък отвън, те въобще си остават непроявени през целия живот и човек е здрав.

Активирането на болести най-често става от 3 типа поведение на човека - омраза, агресивност или мързел.

За д-р Шакя ние, българите, акумулираме много студенина в себе си. Тя влизала в нас от прекалената консумация на... сурови зеленчуци!

“В Индия също ядем салати, но не от сурови зеленчуци. Правилото е да ги обработим с леко попарване с топла вода. Тогава те омекват, без да се губят витамините”, съветва тибетският лекар. Иначе в суров вид зарзаватът носел много студенина. Тя затормозявала храносмилането и бъбреците. Оттам, от болния стомах се повишавала киселинността в целия организъм и тръгвали повечето болести. Най-вече ракът и сърдечните проблеми.

Същият лош ефект се получавал при смесване на много и различни храни.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови