На хемодиализа от 7 години, нормално е

Кремена Лозева е на хемодиализа от 7 години и половина.Тя е координатор на Асоциацията на пациентите с бъбречни заболявания и приятели за Бургас и председател на местното сдружение на диализно болните „Здравец”.

"За мен например хемодиализата е нещо нормално, защото тя ми позволява да живея. Други обаче я приемат по-тежко, но не трябва”, споделя Кремена. 

 Кремена  е ведър и усмихнат човек, който води нормален начин на живот и ходи на работа всеки ден, докато чака за трансплантация.

Трансплантация чакат още 150 бургазлии, които са на хемодиализа в МБАЛ-Бургас,където им се правят по 12 процедури месечно.

 Голяма част от тях обаче приемат тежко заболяването си и ситуацията около хемодиализата и неизвестните около евентуална трансплантация.Те имат възможност да присъстват на тематичен форум по проблемите на хората с хемодиализа, който се провежда в Арбанаси.Осем от пациентите на МБАЛ-Бургас са заявили желание да присъстват на събитието. За да стане това възможно  медицински екип от болницата ще извърши процедурите,свързани с хемодиализата непосредствено преди заминаването им и веднага след завръщането им.За да живеят те се подлагат на хемодиализа през ден.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови