Роби Уилямс за Бургас, а за Варна - баба Гина

Цяла България е насочила внимание към Бургас, а за Варна все по-рядко се използва изтърканото наименование "Морска столица"

Назаем от varnahot.com

Това беше културната програма на двата морски града за вчера - 7.8.2015 г. Ежегодният фестивал Spirit of Burgas, организиран от Община Бургас тази година е поканил редица световни звезди като Роби Уилямс, Kwabs , Stereo MC и др. Докато вчера 30 000 бургазлии и гостите на града се наслаждаваха на хитовете на световноизвестния изпълнител, а жителите на т.н Морска Столица имаха честта да слушат стари градски песни и шлагери на ВИГ ‘’Морски звуци’’ с г-жа Гинка Панайотова (баба Гина) на сцена Раковина в Морската градина. А уж Варна е Европейска младежка столица за 2017 г. ? Това олицетворява разликата между двата града в момента, която за наше съжаление е огромна!

Роби Уилямс разтресе Бургас, а баба Гина - Варна !

Докато кмета Портних не спира да си рекламира новите саксийски на центъра, Димитър Николов кани световни величия в града си и прави страхотна реклама в целият свят на Бургас. От няколко дни всички хотели в Бургас и областта са пълни, което неминуемо ще се отрази в положителен план на бизнеса в града. Това няма как да не повиши и самочувствието на жителите на град Бургас и респективно да намали това на варненци. Редно е тук да си зададем въпроса – какво интересно се случва това лято във Варна ? НИЩО ! Цяла България е насочила внимание към Бургас, а за Варна все по-рядко се използва изтърканото наименование ‘’Морска столица’’ .Ние вече сме просто ‘’Морския град‘’. Наименованието ‘’Морска столица ‘’ е вече за Бургас, защото градът вчера наистина беше една ‘’Морска столица’’. И не само това! Бургас вчера беше една Европейска морска столица, докато село Варна подскачаше около новите шадраванчета на центъра. Бургас не подскача на шадравани , павета и саксийки …. те си ги имат отдавна и са им много по-хубави от нашите. Бургас скача на хитовете на Роби Уилямс!

Така ще е докато не спираме да лайкваме платените посланията на кмета Портних за саксийките на центъра и кривите павенца по него. Така ще е докато не започнем да изискваме неща от Портних, отговарящи на името положението на нашият град . Докато се радваме на малките неща , ще сме и малък град! А вчера Варна в сравнение с Бургас беше един малък град, една провинция!

Коментари   

#2 donka Vladimirova 09-08-2015 11:45
Неуместен коментар,Бургас изостава много,нямаме тези професионални институции,зали .Имаме чалга,колкото до Спирита,той се издържа от Общината,за сметка на класическото изкуство.
Цитиране
#1 Богдан Попов 08-08-2015 16:58
,Но си имате отбор в А група frends
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови