Ивайло Дражев отнесе три глоби от КЗП

Бургаският бизнесмен, понастоящем затворник, Ивайло Дражев отнесе санкции за общо 2000 лв.

от Комисията за защита на потребителите.  

Наказателното постановление е от октомври 2013 г. и е потвърдено от Районен съд – Царево, а преди броени дни и от Бургаския административен съд.

На неговото дружество „Хотелски комплекс Черноморец БС“ ЕАД са наложени три имуществени санкции, съответно  в размер на 500 лева, 500 лева и 1000 лева.

При извършена проверка на 24 юли 2013 година в обект, стопанисван от него - почивна станция в Приморско, улица „Съединение“ № 2 с утвърдена категория „една звезда“ и капацитет 150 стаи (300 легла) не е представен регистър за рекламации и няма поставен на видно място ценоразпис с обявени цени на предлаганите услуги. Според инспекторите самата станция не отговаряла на изисквания на Наредбата за категоризиране на средствата за подслон, местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечения – няма асансьор за пътници, няма четка за почистване на пясък във фоайето, няма информационно табло, термометър и барометър в близост до рецепцията, няма план – схема на обекта и няма указателни табели за разположението на стаите на етажите.

Според съда инспекторите от КЗП са се престарали. „Асансьор е изискуем за обекти, които са с височина над четири етажа, а видно от документите, съставено в хода на проверката станцията на дружеството е с точно четири етажа. Четката за почистване на пясък, термометър и барометър не са предвидени като изисквания по Приложение № 3 за обект са категория „една звезда“, коментират в мотивите си магистратите.

„Доколкото обаче, неизпълнението и на само едно от изискванията по наредбата е достатъчно, за да обоснове приложението на чл. 208 от Закона за туризма, а по делото пред Районен съд е доказано, че почивната станция не е разполагала с информационно табло и план – схема на етажите, имуществената санкция се явява законосъобразно наложена“, реши Бургаският административен съд.

Ивайло Дражев бе осъден от ВКС през пролетта на 2011 година на 7 години лишаване от свобода. Присъдата му бе наложена заради причинените от него убийства в две катастрофи от 1997 и 1998 година. В продължение на почти три петилетки делото му събираше прах, но в крайна сметка се стигна до ефективна присъда.

Скандалният бизнесмен почти 4 години е в затворническо общежитие с по-лек режим, което се намира край квартал Ветрен.

Автор Ирина Генова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови