2 бона глоба за бистро „Морски звуци“

Плажно заведение в Несебър е работило без регистрация, което е най-грубото нарушение на Закона за храните.

Бисто „Морски звуци“, разположено на Северния плаж има акт за 2000 лв. от БАБХ-Бургас. Наемателят „Златна рибка“ ООД е обжалвал в несебърския районен съд и в Бургаския административен съд, но и на двете инстанции глобата е потвърдена.

Проверката на инспекторите от БАБХ е извършена през август 2014 г.  „Златна рибка” ООД, което стопанисва и експлоатира за търговски цели обект бистро „Морски звуци”, не е регистрирало обекта по реда на чл.12 от Закона за храните, станало ясно при проверката. 

„По делото пред Несебърския районен съд се твърди, че въпросният търговски обект е предоставен под наем от неговия собственик ЕТ „Страйкър – Милен Димитров”. Според наемателя, собственикът на обекта го е регистрирал по реда на Закона за храните с въвеждането му в експлоатация, като документите за това се съхраняват в БАБХ-Бургас, затова счита, че неправилно е глобен.

Въпреки наличието на такова твърдение по делото нито пред настоящата, нито пред предходната инстанция са представени доказателства, от които да се установява тази регистрация, т.е твърденият факт не е доказан“, четем в решението на Бургаския административен съд.

Автор Ирина Генова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови