Митничар на съд за присвоени стоки за 277 хил.лв.

Бившият митнически шеф Христо Григоров е изправен пред състав на Бургаския окръжен съд

за присвояване в особено големи размери, особено тежък случай.

В периода април 2006 год. до май 2008 год., в кв. Лозово, Бургас при условията на продължавано престъпление, като длъжностно лице, свързано с пазене или управление на чуждо имущество в държавно предприятие, в качеството му на митнически служител в Сектор “Административно наказателно и изпълнително производство и защита на интелектуалната собственост" в структурата на Отдел “Митническо разузнаване и разследване" в ТМУ - Бургас, заемал длъжност “главен специалист/митнически/", присвоил чужди вещи - стоки, връчени в това му качество и поверени му да ги пази и управлява.

Става дума за задържани контрабандни цигари на обща стойност 277 013 лв. 

Делото е насрочено в Бургаския окръжен съд на 24 март от 10.30 ч.

Григоров твърди в писмена декларация, че е започнал да изнася и продава цигарите доста преди извършената ревизия. В показанията си обяснил, че е затънал в огромни дългове от влечението си към хазарта. 

За да покрива загубите от комар, взимал кредити срещу голяма лихва от хората на Митьо Очите и най-вече от лейтенанта му Кристиян Коджуклиев, който се самоуби преди две години. 

Това е четвъртото следствено дело, образувано срещу Христо Григоров. През периода 1998-2000 г. той е бил разследван още три пъти - за контрабанда на захар, за контрабанда на шивашки машини и за незаконно внесено карго. Всички преписки срещу него обаче са били прекратени още на етап досъдебно производство със заключение, че той е невинен поради липса на доказателства.

Заради дознанията от 2000 до 2005 г. на Григоров е отнет личният митнически печат с идентификационен номер. След прекратяване на преписките той е преместен от Малко Търново в Бургас и е назначен в отдел "Задържани стоки".

Добавете коментар


Защитен код
Обнови