Особеностите на бургаската котка

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Недотам опитомени вълци, принудени да играят ролята на кротки овчици 

 

Първата работа на бургаската котка сутрин е да си тегли един топъл душ и да си направи кафе. След това с оглед задачите и задълженията, които са й вменени от стопаните й, тя си позволява да поспи, за да покаже на света,че няма да оправдае очакванията му. Бургаската котка трябва добре да тренира гласа си, за да посрещне с вой стопанина си, когато се прибере, както и да усъвършенства драматичните си умения и да изглежда полуприпаднала от глад, въпреки пълната си купичка с храна.

Разбира се една котка е напълно градска, когато призори отмъщава на стопаните си за това че не я пускат навън, както правят хората на село. Тя умее да драска по вратите, да отваря хладилника, да скача отвисоко в кашон, или да припява  оперетни етюди пред спалнята на стопаните си, като най- удачното за това време е между 3 и 5 часа сутринта. Ако имате кутия с бижута, можете да я улесните, като я оставите на видно място. Трясъкът от падащи дрънкулки ще спести много усилия на вашия любим котарак.

Бургаските котки са в неблагоприятно положение и в случая когато живее навън, на улицата. В този случай те трябва да оцеляват в една пълна с опасности враждебна среда, в която са изправени пред предизвикателството да намерят храна,топлина и спокойствие,  и да избегнат автомобилите, неблагоразположението на кучетата и необяснимата жестокост на разни хуманоиди. Оцеляването им се усложнява и от нахалните гларуси, които с писък разгонват съперниците си от препълнените кофи за боклук. Котките ,отглеждани в апартамент са в малко по-добро положение, но все пак са в лека форма на затворнически режим,тъй като нямат възможност да ловуват свободно сред природата, каквато е същността им.

С една дума бургаските котки са едни недотам опитомени вълци, принудени да играят ролята на кротки овчици. С тази си обичайна кротост, днес те очакват стопаните им да споделят с тях щедро и от сърце Световния ден на котките.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови