Немско списание събуди Михаел Шумахер

Сериозен медиен скандал потресе обществеността в Германия, след като списание „Aktuelle” обра негативите на аудиторията с крайно неподходящ избор на водеща снимка и заглавие за новия си брой.  

„Събуди се“ (или „събуден“, от немски – Aufgewacht) с големи бели букви на фона на фотос на Михаел Шумахер заедно със съпругата му Корина определено не се хареса на читателите днес.

„Ужасяващо. Безвкусно. Скандално. Потресаващо. Гнусно“, бяха част от определенията за редакторския избор на корицата според мненията в социалната мрежа Туитър.

По-внимателен прочит на самия брой на списание „Aktuelle” показва, че всъщност там няма нито един материал, който да твърди, че 7-кратният световен шампион във Формула 1 се е събудил от изкуствената кома.

В броя просто се разказва за няколко подобни случаи на пациенти, преживели инцидент и изпаднали в кома, които след това се възстановяват напълно и продължават да водят нормално живота си.

Определено обаче изборът на снимка и заглавие не само заблуждава читателите, но и ги стресира, особено на фона на така или иначе крайно непрофесионалното отразяване на състоянието на Михаел Шумахер.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови