Мосинов с циркови номера

След като вчера лидерът на групата съветници от БСП  Евгений Мосинов обеща, че ще прави циганско колело,въпреки достолепните си килограми, днес предложи нов водевил по време на сесията на Общинския съвет, която разглежда бюджета на общината.

Обещанието да се „ претъркули“ бе ако кметът на Бургас вземе участие в дебатите по проекта за бюджет за 2014 година в комисиите. Днес  социалистите напуснаха заседанието на общинския съвет, за да не слушат критиките на Димитър Николов.

Общинските съветници напуснаха за 5 минути залата на Общински съвет - Бургас. Причина за това стана изказване на кметът на Бургас Димитър Николов, които разкритикува решението на правителството да отпусне само 5 млн. лева от бюджета си за Бургас. След като БСП напуснаха залата, от ГЕРБ се възползваха и минута след това успяха да махнат плаката, на които беше изписано: Кмете, кой ще ти плаща заемите". 

Лидерът на групата от БСП Евгений Мосинов попита дали има репресия върху администрацията. "Димитре, кажи, някой репресира ли те?", попита социалистът. Кметът отговори кратко" "Да!". Той допълни, че Общината е искала да усвои средства от бюджета, които не са по европрограми.  

"От година пиша писма до Министерство на правосъдието за сградата на Стария съд. Много граждани се оплакват, че там е опасно да се ходи. Отговориха ми, че пари няма. Ден след това дадоха 30 млн. за нова Съдебна сграда във Варна и ни забраниха да правим ремонти по нашата, защото била собственост на Министерство на правосъдието.“- изрази недоволството си от дискриминационната политика на правителството кметът на Бургас.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови