Златният пръст на Бойко Борисов

Волен Сидеров индиректно съобщи, в тв предаване, че неговите депутати няма да се регистрират в началото на заседанието в сряда, обиден заради поискания имунитет. БСП и ДПС имат общо 120 депутати, но двама от групите им няма да бъдат на работа. дори и двамата независими да гласуват за кворума, търси се още един златен пръст и до последно Бойко Борисов ще държи в шах управляващите дали ще го осигури. 

 "Сега в близките дни ще се види новата тройна коалиция, ще се види играят ли заедно ГЕРБ, БСП и ДПС", казва Волен Сидеров.

 " Зам.-шефът на ГЕРБ Димитър Главчев като че ли побърза да опровергае лидера на "Атака". "В новият политически сезон приоритетът на ГЕРБ си остава същият - оставката на правителството, разпускане на парламента и провеждане на предсрочни парламентарни избори", заяви Главчев. Той допусна и заден ход с обяснението, че "партията му искала условията при провеждане на изборите да бъдат такива, , че да осигуряват по-голяма представителност на българското общество, а това не бе постигнато при предишните избори."

От ДПС не са много сигурни, че хората на Борисов ще осигурят кворум в сряда. Имали два варианта и до последния момент нямало да е ясно кой точно ще се реализира. 

 

 "Ако "Атака" и ГЕРБ покажат мускули в сряда и бламират заседанието, най-вероятно в четвъртък или петък ще се намери благовиден предлог за старт на парламентарната сесия. Тя е много важна, защото е натоварена с много очаквания за промяна на важни за потребителските закони, както и за подготовката на евровота. От левицата вчера допуснаха, че Борисов може да призове хората си да не осигуряват кворум, за да предизвикат парламентарна криза.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови