ГЕРБ пали нова война Бургас- Варна

 

Лобистки скандал избухна в Бургас след като депутати от ГЕРБ обвиниха образователния министър Анелия Клисарова във варненски шовинизъм. 

Според народните избраници министърката умишлено бавела процедурата по акредитация за разкриване на медицински факултет в Бургас и тенденциозно спъвала развитието на морския град. Хората на Бойко видяха в това комплот с варненската връзка на Клисарова. 

"С колегите ми 4 години положихме огромни усилия за създаването на факултет "Обществено здраве и здравни грижи" в Бургас. Проектът беше стигнал до етапа министърът на образованието да внесе в Министерски съвет искане за отваряне на такъв факултет и след това да бъде гласувано решението в парламента. Депутатите от БСП също бяха приели това като своя кауза, но се оказва, че необходимата акредитация се бави", обясни народният представител д-р Галя Милева. 

Тя допълни, че единственото възможно обяснение за създаваните пречки е свързан с факта, че министър Клисарова е била ректор на медицинския университет във Варна и не желае да се разкрива конкурентен факултет в Бургас, който да дърпа студенти.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови