Комбина с комшиите за повече туристи

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Дестинацията България се продава трудно сама, но комбинацията с комшиите от Сърбия, Македония, Румъния, Албания или Гърция е значително по-интересна за гостите от Далечния изток, които преминават на бегом през Стария континент и рядко остават по-дълго от един ден в държава.

 

Това обясняват организаторите на първия туристически форум за страните от Балканския регион. Балканските страни стартират инициатива, с която ще се рекламират в пакет.  България ще примамва туристи съвместно със съседните държави.

Според председателя на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти Байко Байков интерес към Балканите имат туристи от САЩ, Франция, Германия и други страни от Западна Европа. "Туристическият бизнес е преситен със стандартни предложения, затова вниманието се насочва към нови дестинации, но достигането до нашата страна съвсем не е лесна задача, защото имаме проблем с изоставането на въздушните ни връзки. Оказва се, че развитието на авиационната индустрия ни заобикаля", коментира той.

Засега посетителите у нас от Китай, САЩ, Индия, Иран и други далечни държави са сравнително малко. Туристите от Щатите, които са предимно хора на възраст, се интересуват много от гладиатори, прабългари, нестинари и кукери. Те питат за Спартак и предпочитат автентичен фолклор вместо излъскани обработени постановки.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови