Все по-малко западни туристи у нас

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Значителен спад на туристи от западните страни през летния сезон отчетоха от Бургаска регионална туристическа камара (БРТК).

 

Изследването е направено в продължение на седем месеца, през периода от април до октомври. Причините за ниската посещаемост на западни туристи са многобройни. Качество на туристичексия пакет, нощната тишина и спокойствие, кражбите, проституцията, несигурността и антирекламата на България в ЕС са сред недостатъците на българския туризъм. 

„Тези туристи търсят продукт с по-високо качество. При нас на това изискване отговарят новите хотели 4-5 звезди. Почти всички останали продукти не са конкурентoспособни“,  коментира Иван Иванов, БРТК.

Според Богдан Христов, член УС на Туристическата камара Министерството на туризма трябва да извърши много реформи, за да бъдат избегнати следващи по-високи спадове на туристи от тези страни. 

За летния сезон България е посетена от 1 242 529 туристи и е постигнат 2 % ръст спрямо същия период на 2013 г. Най-честите посетители през лятото са били от Беларус, Полша, Австрия, Русия, Литва, Украйна, Латвия, Унгария и Израел. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови