Проверяват бензиностанциите на Лукойл

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Представители на Държавната агенция по метрология и технически надзор бяха засечени да проверяват бензиностанция на изхода на Бургас в посока Созопол. Двамата служители правиха насрещна проверка на всички колонки, което принуди шофьорите да изчакват пред поставените конуси.

 

Пред репортер на burgasdream служителите обясниха, че това е рутинна проверка, която се прави във всички бензиностанции поне веднъж годишно. Обект на проверките през тази седмица са бензиностанциите на Лукойл в областта. Специалистите заявиха, че са регистрирани доста нарушения, но официална информация могат да дадат само шефовете им.

За последното тримесечие са били направени около 120 проверки на бензиностанции, при които са установени фрапиращи нарушения - отклонение от 43 процента в качеството на проверените горива, при средноевропейска норма между пет и 8 процента, съобщи на пресконференция председателят на агенцията Стефан Цанков . 

Междувременно стана ясно, че 549 бензиностанции у нас повече от 10 г. не са били проверявани от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, защото липсват от нейната база данни. 

Това са 20 процента от всички бензиностанции и газстанции, регистрирани в НАП. Общият им брой е около 3000. Измамата лъснала, след като от Агенцията за метрологичен и технически надзор направила справка за обектите, подлежащи на проверки, уточни Стефан Цанков. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови