Програма JESSICA чака проекти от Бургас

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Продължава приемът на проекти за финансиране на бизнеса по програмата JESSICA. Средствата се отпускат за проекти в  Бургас, Варна, Плевен, Пловдив, Русе и Стара Загора. Регионален фонд за градско развитие“ (РГФР) приема проекти на частни компании от 6-те града в страната за ниско лихвено финансиране.

 

Проектите могат да бъдат за строеж на бизнес центрове, спортни, културни и развлекателни обекти, училища и детски градини, болници и стоматологични клиники, припомнят от фонда. Това е една от малкото възможности за финансиране с европейски средства за българските компании на този етап, предвид завършващия първи програмен период по европейските фондове и отлагането на новите програми.

Кредитите са дългосрочни, за период до 23 години, като лихвите са по-ниски от пазарните нива.  Заемите покриват до 80% от общата стойност на проектите.  Минималната стойност на инвестиционните проекти, които се разглеждат е 500 000 лв.   Целта на подкрепата на проектите е да се стимулира подобряването на живота в тези шест големи града. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови