10 причини за слабия туристически сезон

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Богатите туристи рязко намаляха по родните плажове,заради ниското качество на туристическия пакет,липсата на   нощната тишина и покой, кражбите, проституцията, несигурността, жестокото рекетиране на туристите в нощните и еротични барове. Това сочи анализът на Бургаската регионална туристическа камара,разпратен до всичките й членове.

 

Вероятно част от него няма да види бял свят,затова публикуваме автентичния текст.

1.Скромния ръст на руските туристи се дължи на девалвация на руската рубла, оскъпяването на пакета и ограниченията, въведени от руското правителство, несигурността от фалирането на 6 руски фирми и политико-икономическата обстановка.

2.Жестоката антибългарска кампания в целия ЕС и от страна на Гърция и Турция.

3.Видимо не познаваме кувейтския пазар, нравите и обичаите на кувейтсите и постигнатия един спад от 125.65%.

4.Вече 2-ра година традиционни туристи от Финландия, Швеция, Норвегия и Нидерландия бележат резки спадове. Основната причина не е в антирекламата за България, а в качеството на туристическия пакет, нощната тишина и покой, кражбите, проституцията, несигурността, жестокото рекетиране на туристите в нощните и еротични барове.

5.Вече четири години предлагам да се проведат маркетингови проучвания от МИЕ на Скандинавския пазар – Финландия, Швеция, Норвегия и Нидерландия с цел изясняване на причините за този рязък спад, но конкретни мерки в тази област не са взети.

6.Рязко намаля търсенето на нискокатегорийната база – къща за гости, семейни хотели – една и две звезди. Туристите се насочиха към хотелите 3,4 и 5 звездни хотели. Още един факт е безспорен -  предлагането изпреварва търсенето с пъти.

7.По цялото ни южно Черноморие на север и на юг от областния център Бургас настъпи съществена промяна относно финансовата структура на туристопотока, туристи с леки портфейли пълнят курортите ни.

8.Незавидна е нашата реклама на чуждите пазари и особено на Българския. Ежемесечно всеки читател на нашите печатни издания ще прочете колко е качествен гръцкия и турския туристически продукт, а за нашия туризъм само антиреклама.

9.Липсва планиране в подготовката и реализацията на всеки туристически сезон. Туристите идващи у нас очакват да видят среда, която е уредена, всичко е подредено, където има чисти плажове, чиста вода, тротоари за движение свободно, без да са задръстени с леки коли , достатъчно паркинги, така както е със страните,  с които се конкурираме.

10.Не са на качествено ниво отношенията туристи и концесионери на плажовете. Не се спазва стриктно закона за УУЧ Крайбрежие, туристите са дошли за великолепния ни морски плаж, но когато за един чадър и два или три шезлонга заплащаш между 18 и 24 лв. пресича се доброто желание и настроение за почивка. В много страни по Средиземноморското крайбрежие тази услуга е безплатна.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови