Созопол с най-скъпи имоти по родното Черноморие

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Созопол и Поморие са с по-високи цени, отколкото Бургас. Квадратният метър на жилищата в Созопол е средно 871 евро, апартаментите в Поморие се предлагат за около 800 евро на квадрат. В Бургас пък квадратът падна до 653 евро.

Само допреди няколко месеца тухлените жилища там се продаваха на цени 800-1000 евро за квадратен метър, а в луксозните кооперации с морска панорама стигаха до 1800 евро на квадрат. В момента в центъра на Бургас вече има обявени продажби за под 500 евро, коментират брокери. Високата цена в Поморие се дължи на все още високия интерес към града, който имат руснаците. Дори и там обаче започва да се чувства отливът. В курортния град има цял квартал, кръстен жаргонно с името "Малката Москва", където живеят основно руски граждани. Диаспората им в Поморие наброява вече над 5000 души.

Цените на имотите по Южното Черноморие са по-високи, отколкото тези на север, показват данните на "Первая линия недвижимость". За общините Шабла, Каварна, Балчик  средната цена е 750 евро за квадрат. Влияние тук оказва и наличието на престижните голф игрища с прилежащите им апарткомплекси. За региона на общини Аксаково, Белослав, Долни Чифлик и Бяла - средна цена от 654 евро за метър квадратен. За самия град Варна средната цена е 662 евро за метър квадратен. По южните плажове цените се движат между 653 и 800 евро за квадрат. В община Несебър средната цена е 729 евро за квадрат, в Поморие - 800 евро за квадрат. Средната цена в Бургас е 653 евро за метър квадратен. Сделките в Созопол се сключват средно на 871 евро за квадрат, докато в община Приморско цените се движат около 740 евро. Квадратният метър в Царево се продава средно за 684 евро. Среден клас имоти на първа линия по Южното Черноморие вече може да се намери за 1300 - 1500 евро на квадрат. Същите имоти допреди няколко години се предлагаха на цени до 2500 евро, обясни Татяна Одарук от "Арко недвижими имоти".

Добавете коментар


Защитен код
Обнови